Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες (2)

ΑΝΕΜΟΙ 9 ΜΠΟΦΟΡ
Ματαιώθηκαν δρομολόγια πλοίων λόγω θαλασσοταραχής
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σε κάποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Νοτιοανατολικά Αιγαίο και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε το απόγευμα έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προβλέπει θυελλώδεις ανέμους σε ΝΑ Αιγαίο, Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου - Ρόδου - Καστελλόριζου, Ανατολικό - ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το απόγευμα δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΒLUE STAR ΠΑΡΟΣ στις 5:30 για Σύρο Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολα, αλλά και του ΒLUE STAR 1 στις 7 για Θήρα, Κω, Ρόδο.
Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα το δρομολόγιο του πλοίου «Πρέβελη» από Πειραιά για Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο. Πάντως, τα βραδινά δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη γίνονται κανονικά.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.



ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις

Κατολίσθηση σημειώθηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στο 248 χλμ. της σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος των Καρυών, μεταξύ Λιανοκλαδίου-Δομοκού, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας. Συνεργεία του ΟΣΕ κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Εντούτοις, οι καθυστερήσεις αναμένεται πολύωρες. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι του ΟΣΕ δεν μπορούν να εκτιμήσουν το χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας.
Όσοι επιβάτες του τρένου κατευθύνονται από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη αποβιβάζονται στο Λιανοκλάδι για να συνεχίσουν μέχρι το Δομοκό με λεωφορεία, όπου θα επιβιβαστούν και πάλι στο τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Οι επιβάτες που κατευθύνονται από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα αποβιβάζονται στο Δομοκό και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορεία μέχρι το Λιανοκλάδι και από εκεί με τρένο για Αθήνα. 


Ξάνθη: Κατολισθήσεις και καταστροφές από τη βροχόπτωση!

 
            

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής στην Π.Ε. Ξάνθης έχει δημιουργήσει η βροχή που πέφτει ακατάπαυστα από νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Οι βροχοπτώσεις όπως αναφέρει το thrakitoday έχουν προκαλέσει προβλήματα στη κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου από την Ξάνθη προς την ορεινή Σταυρούπολη, όπου έχει αποκλειστεί η περιοχή ενώ συνιστάται στους οδηγούς που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακινούνται μόνο εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Κατολισθήσεις παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο προς την περιοχή του Εχίνου, όπου έχουν σημειωθεί και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκονται σε επιφυλακή επεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.
Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δεν έχει κληθεί να επέμβει.


Καταστροφές από καταιγίδα στη Βόρ.Ελλάδα
Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και γεωργικές καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων τριών ημερών
Καταστροφές από καταιγίδα στη Βόρ.Ελλάδα
Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και γεωργικές καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων τριών ημερών.
Στον οικισμό «Αγία Αναστασία» του Δήμου Βασιλικών και στο γειτονικό Δήμο Ανθεμούντα, στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις στη διάρκεια της νύχτας. Τα νερά από το βουνό μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους και ξεχείλισαν τα φρεάτια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 18 σπίτια.
Επίσης, στη Μικρή Βόλβη του Δήμου Ρεντίνας Θεσσαλονίκης από τα νερά της βροχής και τις λάσπες πλημμύρισαν δρόμοι, στην Αρναία Χαλκιδικής έσπασε αγωγός ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, ενώ και στον Αγιο Μάμαντα Χαλκιδικής από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρισαν δρόμοι.
Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες -κυρίως σε αμπέλια, βαμβάκια και οπωροκηπευτικά-, το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες από τους υπαλλήλους των τοπικών παραρτημάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.  


Η χώρα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κύμα κακοκαιρίας και τα προβλήματα είναι πολλά στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Ως δημοσιογράφοι, έχετε συγκεντρώσει ορισμένες πληροφορίες για την κατάσταση και τις έχετε καταγράψει στον ακόλουθο πίνακα. Φροντίζετε να βρείτε και τις υπόλοιπες:
ποιο είναι
το γεγονός;
πλημμύρες θαλασσοταραχή κατολισθήσεις
πού συνέβη;
Αθήνα Αιγαίο πέλαγος ορεινά χωριά Ηπείρου
πότε συνέβη;
χτες το βράδυ όλη την περασμένη εβδομάδα χτες το απόγευμα
ποιοι σχετίζονται
με αυτό;
κάτοικοι νοτίων προαστίων κάτοικοι Κυκλάδων κάτοικοι χωριών
πώς συνέβη;
(αίτια - συνθήκες)
ποια είναι η έκταση,
η σπουδαιότητά του;
ποιους σοβαρούς
κινδύνους δημιούργησε
το γεγονός;
με ποιον τρόπο
αντιμετωπίστηκαν οι
πιο σοβαροί κίνδυνοι;
Αφού συγκεντρώσατε, λοιπόν, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, είναι ώρα να ετοιμάσετε το άρθρο σας για το αυριανό φύλλο της εφημερίδας. Εκτός από τα γεγονότα, είναι χρήσιμο να πείτε και τη δική σας άποψη, πώς βλέπετε δηλαδή εσείς όσα έγιναν. Στον τίτλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ονοματική φράση. Στο τέλος, ελέγξτε αν έχετε παρουσιάσει αναλυτικά την είδηση, με όλες τις λεπτομέρειες που συγκεντρώσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου